Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Μη λείψει κανείς από τον ετήσιο χορό!!!

Απαραίτητη για την ύπαρξη του Συλλόγου και τη συνέχιση του έργου του η συμμετοχή όλων στον ετήσιο χορό. Σας περιμένουμε στις 12 Φλεβάρη, ημέρα Παρασκευή, από τις 20:30 στο κέντρο "Καρβούνης" στην Ελεούσα. Η τιμή της κάρτας είναι €20 και περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και ελεύθερο χορό με τη "ζυγιά" του Ηλία Πλαστήρα!!!Πάρτε τις μάσκες σας, τις περούκες σας και φέρτε μαζί σας και το προσηλιώτικο κέφι για να περάσουμε μια διασκεδαστική βραδιά μαζί με συγχωριανούς, συγγενείς, γείτονες και φίλους.
Ενισχύστε στο Σύλλογο ο καθένας όσο μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: