Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

www.prosilio.org

Υπό κατασκευή το site του Συλλόγου www.prosilio.org που θα προβάλει τις δραστηριότητες και τους σκοπούς του Συλλόγου καθώς φυσικά και το χωριό μας.
Στόχος η ενεργοποίηση των απανταχού Προσηλιωτών σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αν βρίσκονται.
Σε λίγο καιρό λοιπόν έπεται η διαδικτυακή αναβάθμιση του Συλλόγου και του χωριού, που μετά τη διετή σχεδόν λειτουργία του blog προχωράει ένα βήμα παραπέρα στη κατασκευή ενός λειτουργικού site που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους Προσηλιώτες κάθε ηλικίας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Σκοπός επίσης η αναβάθμιση της επικοινωνίας συγχωριανών και φίλων καθώς και η προώθηση της συλλογικής δουλειάς που έχει αναλάβει ο Σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: