Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Αρχίζει η διανομή του ημερολογίου!

Αυτή τη βδομάδα αναμένεται να αρχίσει η διανομή του ημερολογίου του 2010 το οποίο εκτυπώθηκε σε 200 αντίτυπα (8 σελίδες άριστης ποιότητας χαρτιού). Το ημερολόγιο θα στοιχίζει 8€ και μαζί με το ημερολόγιο θα μοιραστεί ο ταμειακός απολογισμός του 2008 και του 2009. Επίσης θα δωθεί και η πρόσκληση για τον ετήσιο χορό.
Τα εγγεγραμένα μέλη του Συλλόγου καλούνται να καταβάλλουν και την εφάπαξ ετήσια εισφορά των 10€.
Το ημερολόγιο και η ετήσια συνδρομή είναι τα μοναδικά έσοδα του Συλλόγου, από τα οποία θα καλύψει κυρίως τα έξοδα του ετήσιου χορού και την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: