Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Προς εκτύπωση το ημερολόγιο του 2010...

Μια μικρή γεύση από το ημερολόγιο του 2010. Το ημερολόγιο βρίσκεται στο δρόμο για το τυπογραφείο και φέτος θα τυπωθεί σε 200 περίπου αντίτυπα. Σε δύο περίπου εβδομάδες θα αρχίσει και η διανομή του. Φέτος μαζί με το ημερολόγιο θα μοιραστεί και ταμιακός απολογισμός για το 2008 και 2009 καθώς και η πρόσκληση για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου.
Ο καθιερωμένος ετήσιος χορός θα γίνει την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Για αναλυτικότερες πληροφορίες θα ενημερωθείται με νεότερη δημοσίευση από το blog προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: