Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησαν τα μαθήματα του χορευτικού

Ξεκίνησαν τα μαθήματα του χορευτικού τη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στην αίθουσα του 13ου Δημοτικού Σχολείου στο Βοτανικό. Υπήρχαν προσθήκες καινούργιων προσώπων αλλά και απουσίες περσινών. Ευελπιστούμε πως με τη προσπάθεια όλων θα μαζευτούμε ακόμα περισσότεροι μέχρι τέλος του μήνα. Από μαθητές μέχρι συνταξιούχους είχαμε στο πρώτο μάθημα. Ευκαιρία για όλους λοιπόν για λίγο κλαρίνο και γυμναστική!
Κάθε Πέμπτη στις 9:30 σας περιμένουμε όλους. Εννοείται πως ευπρόσδεκτοι είναι οι πάντες, οπότε πάρτε τη παρέα σας και ελάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: