Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008


O Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" σας προσκαλεί και φέτος στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγίας στο χωριό στην θέση της Αγίας Παρασκευής. Στο χώρο θα διανέμονται δωρεάν σουβλάκια ενώ οι συμμετέχοντας θα μπορούν να προμηθεύονται ποτά και αναψυκτικά έναντι συμβολικού αντιτίμου.

3 σχόλια:

Βλάσης Παπαχρήστος είπε...

Ante kai fetos na paei akoma kalitera kai apo perisi!!!!

Προσήλιο Τζουμέρκων είπε...

Τα καπελάκια τυπώθηκαν και αναμένεται να κερδίσουν πάλι τις εντυπώσεις...

Καθώς κι αφίσες!!!

Βλάσης Παπαχρήστος είπε...

ematha pos i ekdilosi pige poli kala kai pos eixe poli kosmo!!!anevase photos kai apo tis afises,ta kapelakia kai dose kai mia mini perigrafi tis ekdilosis!!!!
ante kai tou xronou perissoteroi kai na eimaste kai oi strateumenoi :)