Προσήλιο: Ταυτότητα

Το Προσήλιο είναι ένα ορεινό, αραιοκατοικημένο χωριό στις δυτικές υπώρειες της κεντρικής Πίνδου. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900 μ και απέχει από τα Γιάννενα 48χμ. Συνδέεται με αυτά οδικώς με δρόμο που ανοίχτηκε το 1961 και ασφαλτοστρώθηκε το 1995.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της περιοχής. Στον χώρο του Προσηλίου φημολογείται ότι υπήρχε μεγάλο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν αγρότες που απασχολούνταν με τις γεωργικές εργασίες του μοναστηριού. Το 1927 το χωριό μετονομάστηκε από Δοβίσδιανα σε Χαλάσματα και από το 1928 επικράτησε η σημερινή ονομασία Προσήλιο.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Κλοπή συγχωριανού μας από τη Τζανίκα. Συνελήφθη ο δράστης.

Tη Πέμπτη 9/7 πλανόδιος πωλητής καρπουζιών έκλεψε το πορτοφόλι ηλικιωμένου συγχωριανού μας από τη Τζανίκα. Το πορτοφόλι περιείχε πάνω από 2000 ευρώ και σημαντικά έγγραφα. Ο κλέφτης διέφυγε στα Τρίκαλα μέσω Παλαιοχώρι-Κράψης (το κομμάτι της διαδρομής γέμισε καρπούζια από τη ταχύτητα του φορτηγού). Το βράδυ της Παρασκευής παρουσιάστηκαν και στο καφενείο του χωριού μας 2 τζιπ της Ο.Π.Κ.Ε. με καθυστέρηση μιάμιση μέρας. Εκτενή αναφορά έγινε από το τοπικό τύπο για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.


«Εξιχνιάστηκε, όπως ανακοινώθηκε χθες, από το Α.Τ. Κατσικά σε συνεργασία με την Υ.Α. Τρικάλων η κλοπή πορτοφολιού που είχε διάφορα έγγραφα και 2000 ευρώ μετρητά από σπίτι στο Δ.Δ. Προσήλιου του Δήμου Τζουμέρκων. Δράστης είναι ένας Τρικαλινός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και επέστρεψε στον παθόντα μέρος του κλαπέντος χρηματικού ποσού. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.»
Πηγή: Πρωινός Λόγος, 17/7/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: